Novice - Love Istria

Vse novice

Vabilo na drugo čezmejno borzo lokalnih ponudnikov

26. 2. 2024

RRA Zeleni kras v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Primorsko-notranjske regije ter Društvom turističnih novinarjev Slovenije organizira drugo čezmejno borzo lokalnih ponudnikov Zeleni kras 2024.

Glavni namen dogodka je predstavitev ponudbe pridelovalnega sektorja ter mreženje med gostinskimi in turističnimi ponudniki iz destinacije Zeleni kras in sosednjih regij. Izkazuje se namreč, da se ponudniki med seboj ne poznajo dovolj in ne vedo, katere surovine ali produkte lahko nabavijo od lokalnih ponudnikov v svoji neposredni bližini. Z organizacijo dogodka želijo prispevati k večji lokalni samooskrbi, krajšim dobavnim verigam, povečanju potrošnje ter nenazadnje omogočiti večje mreženje med lokalnimi ponudniki.

V letu 2024 bodo nadgradili dogodek s predstavitvijo in sodelovanjem turističnih ponudnikov iz destinacije Zeleni kras in sosednjih destinacij. Pri tem bodo sodelovali ponudniki iz Mediteransko-kraške Slovenije in Primorsko-goranske županije iz Hrvaške.

Dogodek bo potekal v sredo, 27.3.2024, s pričetkom ob 10.00 uri (zaključek ob 20.00) v prostorih Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici (Gregorčičeva cesta 2, Ilirska Bistrica). V dopoldanskem delu bo potekalo strokovno srečanje in okrogla miza na temo turizma in kmetijstva (samooskrbe), predstavitev razpisov LAS na našem območju, čemur bo sledil B2B dogodek.

Vljudno vabljene vse vodilne destinacije iz makrodestinacije Mediteranska in kraška Slovenija ter lokalni turistični ponudniki.

več info in prijava