Najemi lokalnega vodnika - Love Istria
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Lokalni vodniki slovenske Istre

/default/images/Jaka Ivancic/

Da bo raziskovanje slovenske Istre bolj zanimivo, lahko najamete lokalnega vodnika, ki vas bo popeljal po naših krajih in vam podrobneje razkazal skrite kotičke.  

Register lokalnih turističnih vodnikov

Najemite lokalnega turističnega vodnika in odkrijte skrite kotičke naše prelepe Istre. 
Register vodnikov slovenske Istre zajema najbolj povpraševane jezikovne različice.

Odlok o lokalnem turističnem vodenju

Odlok velja za območje občine Izola, Koper, Ankaran in Piran. 

Odkrivajte skrite kotičke z izkušenimi kolesarskimi vodniki

Raziščite bisere slovenske Istre s certificiranimi kolesarskimi vodniki, ki vas bodo varno popeljali po raznovrstnih kolesarskih poteh
med razgibanimi Šavrinskimi griči, nasadi oljk, skozi starodavne tunele znamenite Parenzane
ali vzdolž priobalnega pasu in uživajte ob dih jemajočih razgledih na prečudovito istrsko krajino.

Prenesite si seznam vodnikov in podajte se na nepozabno dogodivščino!

Etični kodeks za lokalne turistične vodnike

Že vrsto let si prizadevamo delovati trajnostno in odgovorno do čudovite zelene narave ter bogate lokalne kulturne dediščine slovenske Istre, zato si želimo biti s svojim ravnanjem zgled tudi drugim.

Lokalni turistični vodniki predstavljate prvi ali celo edini stik turistov in obiskovalcev z lokalnim prebivalstvom in turističnim gospodarstvom ter tako močno vplivate na ustvarjanje podobe in mnenja o destinaciji. Zato je zelo pomembno, da se pri opravljanju svojega dela zavedate svoje odgovornosti tako do lokalne skupnosti, lokalnih turističnih ponudnikov, turistov in obiskovalcev ter nenazadnje tudi do ostalih prebivalcev območja, ki imajo lahko od trajnostne usmeritve, ki jo lokalni turistični vodnik spodbuja in udejanja s svojim delovanjem, tudi koristi. 

Etični kodeks in trajnostne usmeritve za lokalne turistične vodnike slovenske Istre sledijo evropskim standardom, zakonodaji Republike Slovenije, Nacionalnemu kodeksu za turistične vodnike in smernicam na področju trajnostnega turizma. Oblikovan je z namenom vzpostavitve osnovnih standardov za lokalne turistične vodnike, ki s svojim delovanjem pomembno prispevate k trajnostnemu dojemanju in trajnostnemu razvoju destinacije slovenska Istra, kot tudi k uresničevanju zelene vizije Slovenije. Turistično združenje Portorož, g. i. z.

Več informacij

Za ostale jezikovne različice in dodatne informacije kontaktirajte Turistično-informacijski pisarni v Portorožu in Piranu: 

TIC PORTOROŽ:
T: +386 (0)5 674 22 20
E: ticpo@portoroz.si

  TIC PIRAN:
T: +386 (0)5 673 44 40
E: ticpi@portoroz.si