Nasvet za izlet - Love Istria
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Nasvet za izlet

Kam bi pa danes šli kaj dobrega okusiti? Kaj bi si pa danes ogledali in bolje spoznali? Kaj bomo pa jutri počeli? Ko vas zamika na izlet, ni treba veliko planirati. Izberite Slovensko Istro in sledite namigom, zemljevidom, seznamom in priporočilom za ljubitelje morja, za gurmane, za aktivne popotnike in za raziskovalce zanimivih zgodb.

Po zgodbi dediščine

Odprite zemljevid istrske naravne, kulturne, sakralne, zgodovinske in arheološke dediščine, muzejev in spomenikov ter kulturne krajine. Nizajte točke izleta po svoje ali pa izberite že pripravljene itinerarije, ki vabijo med zelene dragulje, v butične muzeje, na podeželje. 

Med morske skrivnosti

Kako so živeli ribiči in pomorci? Pojdite po njihovih sledeh. V Izoli odkrijte zgodbo o nasedli ladji Rex, v Izolani – hiši morja spoznavajte ribištvo z zanimivimi eksponati in virtualnimi doživetji, v Piranu pa po ogledu Pomorskega muzeja Sergej Mašera obiščite še nekdanje skladišče soli in si oglejte ribiški čoln topo.

Začuti in okusi

Kulinarično popotovanje po Istri se ne ozira na državne meje. Obiščite gostilnice s tradicionalno kulinariko, umetniške galerije, krajinske parke in etnološke muzeje med slovenskim Portorožem in hrvaško Opatijo.

Aktivno odkrivanje podeželja

Peš ali s kolesom? Na tematsko pot, kolesarsko turo ali krožni potep? Izbirajte med različno zahtevnimi pohodniškimi, kolesarskimi, konjeniškimi in učnimi potmi. Mnoge so primerne tudi za družine.